Churros, mexikói fánk hozzávalók:

120 g cukor

60 g vaj

230 ml tej

200 g liszt

1 citrom és egy fél narancs héja

4 tojás

szerecsendió és a fahéj

Churros, mexikói fánk elkészítése:

Keverj össze fahéjjal 10 g cukrot, amiben majd a végén megforgatod a fánkokat.

A tészta elkészítéséhez tedd fel a vajat és a vizet főni egy lábosban. Ha elolvadt, tedd hozzá a cukrot is. Amikor felforrt az egész, a lisztet is tedd bele. Ne feledkezz meg a narancs- és citromhéjról sem!

Óvatosan és gyorsan kevergesd, hogy ne legyen csomós.

Miután kész van, hűtsd kicsit az egészet, majd egy botmixerrel add hozzá egyenként a 4 tojást. Miután összekeveredett az egész, forrósítsd fel az olajat és süsd meg a fánkokat. Szedd őket egy papírtörlővel fedett tányérra, hogy beszívja az olajat, majd forgasd meg őket a fahéjas cukorban.

Igazából hosszúkásra szokták készíteni – ezt habnyomóval megteheted, és egyenesen a forró olajba adagolhatod a masszát. Ha nincs ilyened, egy zacskóba is teheted, aminek az egyik sarkát egy centi szélesen levágod haránt irányban.

De akár kanállal is kiszaggathatod. 😉

Tálald lekvárral vagy csokiöntettel!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc