Churros, mexikói fánk hozzávalók:
120 g cukor
60 g vaj
230 ml tej
200 g liszt
1 citrom és egy fél narancs héja
4 tojás
szerecsendió és a fahéj
Churros, mexikói fánk elkészítése:
Keverj össze fahéjjal 10 g cukrot, amiben majd a végén megforgatod a fánkokat.
A tészta elkészítéséhez tedd fel a vajat és a vizet főni egy lábosban. Ha elolvadt, tedd hozzá a cukrot is. Amikor felforrt az egész, a lisztet is tedd bele. Ne feledkezz meg a narancs- és citromhéjról sem!
Óvatosan és gyorsan kevergesd, hogy ne legyen csomós.
Miután kész van, hűtsd kicsit az egészet, majd egy botmixerrel add hozzá egyenként a 4 tojást. Miután összekeveredett az egész, forrósítsd fel az olajat és süsd meg a fánkokat. Szedd őket egy papírtörlővel fedett tányérra, hogy beszívja az olajat, majd forgasd meg őket a fahéjas cukorban.
Igazából hosszúkásra szokták készíteni – ezt habnyomóval megteheted, és egyenesen a forró olajba adagolhatod a masszát. Ha nincs ilyened, egy zacskóba is teheted, aminek az egyik sarkát egy centi szélesen levágod haránt irányban.
De akár kanállal is kiszaggathatod. 😉
Tálald lekvárral vagy csokiöntettel!
0 hozzászólás