Choux a la creme hozzávalók:
Tészta
225 ml víz
25 ml olaj
125 g liszt
4 tojás (3 nagy)
egy csipet só
Krém
4 tojássárgája
5 evőkanál cukor
5 evőkanál keményítő
450 ml tej
vanília
100 ml tejszínhab
Díszítés
150 ml tejszín
olvasztott csokoládé
porcukor
Choux a la creme elkészítése:
Előbb készítsük el a fánkokat: keverjük össze a vizet az olajjal és a sóval, majd tegyük oda főni. Amikor fő, adjuk hozzá egyszerre a lisztet és keverjük erősen. Hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen hideg, adjuk hozzá egyesével a tojásokat (mindegyik után keverd jól el) és kapunk egy ragadós tésztát. Öntsük egy tölcsérbe és rajzoljunk rozettákat a tepsibe. Tegyük sütőbe kb. 30 percre (amíg megbarnul a tetejük). Az első 15 percben magas hőfokon süssük, hogy nőjenek, majd a lehető legacsonyabban. NE NYISSUK KI AZ AJTÓT! A legjobb, ha hagyjuk még 10 percig hűlni a sütőben, miután lekapcsoltuk, hogy ne essenek össze.
A krém: forraljuk fel a tejet. Kavarjuk össze a tojássárgákat a cukorral, amíg krémes lesz és elolvadt a cukor, majd adjuk hozzá a keményítőt és homogenizáljuk. Miután a tej elkezd főni, vegyük félre és hagyjuk kicsit hűlni, majd lassanként adagoljuk a tojássárgájához, folyamatosan kevergetve. Öntsük a keveréket az edénybe, amelyikben a tejet főztük és tegyük a tűzhelyre, amíg jól besűrűsödik a krém, majd hagyd hűlni. Miután teljesen kihűlt, adjunk 100 ml tejszínhabot a krémhez, jól összekeverve botmixerrel. Egy tölcsér vagy kanál segítségével töltsük meg a fánkokat a krémmel, nyomjunk a krémre egy réteg tejszínhabot és tegyük rájuk a másik felüket.
Az olvasztott csokit keverd össze egy evőkanál vajjal vagy porcukorral és ezzel díszítsd a fánkokat.
0 hozzászólás