Sima palacsinta hozzávalók:

4 tojás

250 g liszt

1/2 l tej

egy kanál vaníliás cukor

egy kanál konyak

50 g vaj

olaj a sütéshez

Sima palacsinta elkészítése:

A palacsinta tészta elkészítését kezdd azzal, hogy a tojást összekevered a liszttel, a vaníliás cukorral, az 50 g vajjal és a kanál konyakkal.

Add hozzá a sót, fokozatosan öntsd bele a tejet, közben kavargasd.

Olajozd be a serpenyőt és tedd a tűzre.

Amikor felmelegedett, önts bele egy kis csészével a masszából az edény közepére, közben a sütőt billentve, folyasd körbe a tésztát, amíg egyenletesen befedi a serpenyő alját.

Süsd meg az egyik oldalát, majd késsel fordítsd át a másikra.

Amikor mindkét oldal elkészült, szedd tányérra. Minden palacsinta után olajozd újra a serpenyőt.

Hidegen vagy melegen fogyaszd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc