Rizses palacsinta hozzávalók:

Palacsinta

egy pohár rizs

2 csupor tej

30 g cukor

25 g vaj

2 kanál kajszi- vagy baracklekvár

tejszínhab

Rizses palacsinta elkészítése:

A jól megmosott rizst minimum egy órát vízben áztatjuk, hogy jól megdagadjanak a szemek, aztán vajas tejben megfőzzük.

A cukrot a végén adjuk hozzá, másképp a rizs megkeményszik és nehezen fő.

Miután megfőtt, hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a lekvárral. Ezzel a keverékkel megtöltjük a palacsintákat, és feltekerjük őket.

Egy kivajazott hőálló üvegedénybe helyezzük őket, majd sütőben 20–30 percet kis lángon sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc