Palacsinta karamellizált körtével hozzávalók:
4 vilmos körte
citromlé
200 g málna
1 kanál méz
1 vaníliarúd
mentalevelek
Palacsinta
125 g liszt
3 tojás
250 ml tej
50 g vaj
Palacsinta karamellizált körtével elkészítése:
Először a palacsintatésztát állítjuk össze, és pihenni hagyjuk, ami minden palacsintafajtára érvényes.
Megpucoljuk a körtéket, elfelezzük, kimagvaljuk.
Feldaraboljuk a körtéket, meglocsoljuk citromlével.
Megsütjük a palacsintákat.
A körtéket a mézzel egy lábasban a tűzhelyre tesszük, néha átforgatjuk, így szépen megkaramellizálódik a körte.
A málna, mint a mentalevelek is, fagyottak voltak, ezért hagyjuk kiolvadni, a vaníliarudat hosszában 4-5 darabba vágjuk.
Kiválasztunk pár egészben maradt málnaszemet, félretesszük, a többiből pedig pépet készítünk.
Én így készítem:
A maradék málnát átpasszíroztam, szitán is, hogy megszabaduljak a magoktól. Tettem hozzá egy kis fehér bort, 2 zacskó vaníliás cukrot, nem főztem fel, mert hideg és nyers szószt akartam.
Elrendezés:
A palacsinta közepére teszünk a karamellizált körtéből.
A széleit összekötjük egy vaníliarúddal.
Egy tányérra teszünk két kanál szószt, a palacsintát a közepére helyezzük, és a mentalevéllel és a málnákkal díszítjük.
0 hozzászólás