Palacsinta karamellizált körtével hozzávalók:

4 vilmos körte

citromlé

200 g málna

1 kanál méz

1 vaníliarúd

mentalevelek

Palacsinta

125 g liszt

3 tojás

250 ml tej

50 g vaj

Palacsinta karamellizált körtével elkészítése:

Először a palacsintatésztát állítjuk össze, és pihenni hagyjuk, ami minden palacsintafajtára érvényes.

Megpucoljuk a körtéket, elfelezzük, kimagvaljuk.

Feldaraboljuk a körtéket, meglocsoljuk citromlével.

Megsütjük a palacsintákat.

A körtéket a mézzel egy lábasban a tűzhelyre tesszük, néha átforgatjuk, így szépen megkaramellizálódik a körte.

A málna, mint a mentalevelek is, fagyottak voltak, ezért hagyjuk kiolvadni, a vaníliarudat hosszában 4-5 darabba vágjuk.

Kiválasztunk pár egészben maradt málnaszemet, félretesszük, a többiből pedig pépet készítünk.

Én így készítem:

A maradék málnát átpasszíroztam, szitán is, hogy megszabaduljak a magoktól. Tettem hozzá egy kis fehér bort, 2 zacskó vaníliás cukrot, nem főztem fel, mert hideg és nyers szószt akartam.

Elrendezés:

A palacsinta közepére teszünk a karamellizált körtéből.

A széleit összekötjük egy vaníliarúddal.

Egy tányérra teszünk két kanál szószt, a palacsintát a közepére helyezzük, és a mentalevéllel és a málnákkal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc