Bánsági palacsinta hozzávalók:
12 híg palacsinta
víz
tojás
liszt
egy narancsnak a reszelt héja
sütőpor
vanília
25 dkg édes túró
6 tojás
16 evőkanál cukor
4 vaníliapor
Töltelék
a túró
5 evőkanál cukor
2 vaníliapor
a narancs reszelt héja
3 tojás sárgája
50 dkg tejföl
egy kevés porcukor
Vanília öntet
tejföl
2 vaníliapor
3 tojássárgája
5 kanál cukor
Bánsági palacsinta elkészítése:
Készítsünk palacsinta tésztát a hagyományos módon.
A vanília öntethez kikavarjuk a tejfölt 2 csomag vaníliaporral, 5 evőkanál cukorral és 3 tojás sárgájával, majd lassú tűzre főni tesszük. Amíg fő, töltsük meg a palacsintákat és helyezzük őket egy tepsibe, akár a töltött káposztát.
Amikor a mártás felfőtt, csorgassuk rá a palacsintára. Amíg a 6 tojás fehérjét felverjük habnak az utolsó 6 kanál cukorral, a tepsit tegyük forró sütőbe.
Amikor a habot felvertük, kivesszük a tepsit és rásimítjuk a habot úgy, hogy mindenütt egyforma réteget képezzen. Vissza tesszük a nagy lángon égő sütőbe és addig sütjük, amíg a habcsók aranyszínű nem lesz.
Amikor kész, meghintjük porcukorral és ráreszeljük a narancshéjat.
0 hozzászólás