Emeletes palacsinta hozzávalók:

Palacsinta tészta

1 tojás

120 g liszt

120 ml tej

60 g vaj

Töltelék

30 g glukóz

20 g mandula

1 teáskanál fahéj

szerecsendió

200 ml tejszín

Emeletes palacsinta elkészítése:

Egy nagyobb tojást felverünk sóval. Hozzáadunk 120 g lisztet, simára keverjük és teszünk bele 60 ml vizet.

Fokozatosan hozzáadunk 120 ml tejet. A palacsinta tészta kell pihenjen negyed órát. Ne hagyjuk tovább állni, mert megkeményszik és a palacsinta is kemény lesz. Sütés előtt keverünk még bele 60 g olvasztott vajat és 60 ml vizet.

Amíg a tésztát pihentetjük, készítsük el a tölteléket. Összekeverünk 30 g glukózt, 20 g héjával lereszelt mandulával, egy teáskanál fahéjjal és kevés szerecsendióval.

Az egyenletes sülés érdekében teflon serpenyőt használjunk, és alacsony lángon süssünk.

A serpenyőbe teszünk vajat és mikor forró, egy kisebb merőkanállal adagoljuk a palacsintatésztát úgy, hogy a tartalmának kétharmadát öntjük a serpenyőbe.

Mikor az egyik oldala megsült, fordítsuk meg a másik oldalára, kenjünk szét rajta egy teáskanálnyit a töltelékből és töltsünk rá egy másik adag palacsintatésztát. A merőkanállal simítsuk el a tölteléken és mikor az első palacsinta másik oldala is megsült, az egészet fordítsuk meg a másikoldalára.
Folytatjuk a folyamatot, amíg az egész tészta elfogy. A tészta adagok ne legyenek túl nagyok, mert nehezen kap össze és szétfolyik.

Hagyjuk a rakott palacsintát kihűlni, és aztán szeletekre vágjuk.

Széthúzzuk a szeleteket úgy, hogy maradjon köztük kb. 1 cm távolság. 200 ml tejszínt habbá verünk. Mikor félig felvertük, hozzáadunk 2 evőkanál glukózt, 1 teáskanál mandula eszenciát és keményre verjük.

Végül, megtöltjük a közöket tejszínhabbal és körbe a szélét is. Hidegen tálaljuk. Lehet frissen is fogyasztani, de ha a hűtőben hagyjuk egy kicsit összeérni sokkal ízletesebb.

Desszertnek, egy adag négy személyre elegendő. A szeleteket tortalapáttal vesszük ki.

Akik a puncs ízét szeretik, adhatnak a tejszínhabhoz rum eszenciát is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc