Ásványvízzel vagy szódával készült palacsinta hozzávalók:

1 egész tojás

7 kanál liszt

½ liter ásványvíz vagy szóda

csipet só

Ásványvízzel vagy szódával készült palacsinta elkészítése:

Egy mély edénybe feltörjük a tojást, rászórunk két evőkanál lisztet és kevés szódával lassú keveréssel felhígítjuk. Majd ismét teszünk hozzá lisztet és felhígítjuk. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a liszt és a szóda el nem fogy.

Egy fakanállal az egészet jól kikeverjük és egy csipet sóval megsózzuk. Mielőtt megsütjük, a palacsinta tészta egy órán keresztül hideg helyen kell pihenjen. A kimondottan palacsintasütésre használt serpenyőbe két csepp olajat teszünk és a masszából az aljára annyi palacsintatésztát teszünk, hogy ellepje.

Mindkét oldalát megsütjük, majd egy lapos tányérra helyezzük. A palacsintákat nagy lángon kell sütni. A hozzávalókból tíz palacsintát kapunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc