Ásványvízzel vagy szódával készült palacsinta hozzávalók:
1 egész tojás
7 kanál liszt
½ liter ásványvíz vagy szóda
csipet só
Ásványvízzel vagy szódával készült palacsinta elkészítése:
Egy mély edénybe feltörjük a tojást, rászórunk két evőkanál lisztet és kevés szódával lassú keveréssel felhígítjuk. Majd ismét teszünk hozzá lisztet és felhígítjuk. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a liszt és a szóda el nem fogy.
Egy fakanállal az egészet jól kikeverjük és egy csipet sóval megsózzuk. Mielőtt megsütjük, a palacsinta tészta egy órán keresztül hideg helyen kell pihenjen. A kimondottan palacsintasütésre használt serpenyőbe két csepp olajat teszünk és a masszából az aljára annyi palacsintatésztát teszünk, hogy ellepje.
Mindkét oldalát megsütjük, majd egy lapos tányérra helyezzük. A palacsintákat nagy lángon kell sütni. A hozzávalókból tíz palacsintát kapunk.
0 hozzászólás