Tejes palacsinta hozzávalók:

1 tojás

3/4 l édes tej

3 evőkanál olaj

citromhéj

Tejes palacsinta elkészítése:

A tojást megmossuk, szárazra töröljük, és egy mély edénybe törjük. Adunk hozzá két evőkanál lisztet, összekeverjük, és egy kevés tejjel felhígítjuk. A folyamatot addig ismételjük, míg az egész liszt és tej bele kerül. Mikor a palacsinta tészta sima, teszünk bele sót és két evőkanál hideg vizet.

A tésztát, egy órát hidegen pihentetjük, aztán keverünk bele egy kevés reszelt citromhéjat, majd kisütjük a palacsintákat. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat és egy merőkanállal adagoljuk bele a palacsinta tésztát.

A palacsinták mindkét oldalát megsütjük. A kisült palacsintákat lapostányérra, egymásra helyezzük.

A palacsintákat cukorral megszórva vagy gyümölcs lekvárral töltve (vagy amivel csak akarjuk), feltekerve tálaljuk desszertes tányéron.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc