Sörös hígpalacsinta hozzávalók:

1 tojás

10 kanál liszt

5 kanál olaj

1 pohár hideg víz

½ l sör

3 kanál cukor

Sörös hígpalacsinta elkészítése:

A tojást megmossuk, megtörüljük egy tiszta törlővel és egy mély edénybe beletörjük. A tojásra lisztet teszünk, amennyit felvesz, majd hideg vízzel folyósítjuk és addig folytatjuk ezt a műveletet, míg elfogy a liszt, a víz és a sör. Amikor az egész palacsinta tészta olyan lesz, mint a vékony tejföl, sót adunk hozzá, és hideg helyen tároljuk.

A hígpalacsinta sokkal pelyhesebb lesz, és nem fog a serpenyő aljára égni, hogyha egy kis időre hideg helyen tartjuk. Egy óra után, az olajjal kikent serpenyőbe megsütjük a palacsintákat, kitesszük egy mélytányérra és ízzel vagy porcukorral megtöltve tálaljuk.

Bármilyen szörppel meglocsolhatjuk a tetejét.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc