Sörös hígpalacsinta hozzávalók:
1 tojás
10 kanál liszt
5 kanál olaj
1 pohár hideg víz
½ l sör
só
3 kanál cukor
Sörös hígpalacsinta elkészítése:
A tojást megmossuk, megtörüljük egy tiszta törlővel és egy mély edénybe beletörjük. A tojásra lisztet teszünk, amennyit felvesz, majd hideg vízzel folyósítjuk és addig folytatjuk ezt a műveletet, míg elfogy a liszt, a víz és a sör. Amikor az egész palacsinta tészta olyan lesz, mint a vékony tejföl, sót adunk hozzá, és hideg helyen tároljuk.
A hígpalacsinta sokkal pelyhesebb lesz, és nem fog a serpenyő aljára égni, hogyha egy kis időre hideg helyen tartjuk. Egy óra után, az olajjal kikent serpenyőbe megsütjük a palacsintákat, kitesszük egy mélytányérra és ízzel vagy porcukorral megtöltve tálaljuk.
Bármilyen szörppel meglocsolhatjuk a tetejét.
0 hozzászólás