Szeder lekvár hozzávalók:

9-10 dl lekvárhoz

1,25 kg fekete szeder

10 dkg nádcukor (növelhető ízlés szerint)

1 csomag Dzsemfix 3:1

Szeder lekvár elkészítése:

A szeder lekvárhoz az elmosott befőttes üvegeket állítsuk egy magas falú lábosba, töltsük fel hideg vízzel (ne repedjenek el az üvegek a forralásnál) úgy, hogy ellepje a víz az üvegeket és kis lángon melegítsük forrásig a vizet (ügyeljünk rá, hogy tiszta kiszedővel emeljük ki az üvegeket).

Alaposan mossuk meg a szedret, majd tegyük egy lábosba.

Adjuk a szederhez a cukrot és közepes-nagy lángon kezdjük el főzni.

Ha forr, keverjük hozzá a dzsemfixet, forraljuk össze, majd kis lángon főzzük 4-5 percig.

A lekvárt a kifőzött üvegekbe töltjük, lezárjuk (lehet fóliával is, de el is hagyható), majd meleg dunsztba (pokróc, takaró, stb.) tesszük és megvárjuk, amíg abban hűl ki, utána címkézzük és mehet a kamra polcára.

 

A szeder lekvár receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc