Francia palacsinta hozzávalók:
2 tojás
10 evőkanál liszt
3/4 l édes tej
3 evőkanál konyak
reszelt citromhéj
4 lereszelt alma
Só
2 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
Francia palacsinta elkészítése:
A tojásokat megmossuk, szárazra töröljük és egy mély edénybe, törjük.
Rászórjuk a lisztet, összekeverjük, és felhígítjuk a tejjel.
Mikor a palacsinta tészta híg tejföl állagú, beletesszük a reszelt almát, amit egy órával előtte konyakba áztattunk.
Teszünk bele egy csipetnyi sót, egy kis pohár ásványvizet, kevés reszelt citromhéjat és kisütjük palacsintának.
A palacsintát megszórjuk cukorral és feltekerjük, vagy négybe hajtjuk. Csorgathatunk rá gyümölcs öntetet, vagy tehetünk rá lekvárt.
0 hozzászólás