Csúsztatott palacsinta hozzávalók:

7 dkg vaj

7 dkg porcukor

7 tojássárgája

15 dkg liszt

300 ml tej

7 tojásfehérje

Töltelék

20 dkg mandula

10 dkg porcukor

esetleg egy kis méz

Csúsztatott palacsinta elkészítése:

A vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, tejjel felhígítjuk és hozzácsorgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Mindezt jól összekeverjük. Ebből a palacsinta tésztából csak a palacsinták egyik oldalát sütjük meg.

Egy tányérra helyezzük a palacsintákat úgy, hogy a sült oldaluk legyen lefelé, és a másik oldalát megszórjuk mandulával kevert porcukorral. A következő palacsintának a sült oldalát helyezzük a mandulára.

Addig folytatjuk a művelet, amíg az összes palacsintát egymásra nem tesszük.

A legfelső palacsintának a sült oldalát tesszük felülre, megszórjuk a cukros mandulával és azonnal tálaljuk.

A tetejére tehetünk egy kis mézet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc