Ropogós palacsinta hozzávalók:
5 tojás
10 dkg vaj
20 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg porcukor
1 citrom
½ kiskanál só
1 pohár víz
Ropogós palacsinta elkészítése:
A tejet felmelegítjük. A lisztet külön tálba tesszük és a meleg tejjel lassan kikeverjük, majd állni hagyjuk. A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől és külön edénybe tesszük. A citromot megmossuk, megtöröljük, félig meghámozzuk és a héját finomra felaprítjuk.
A tojások sárgáját, a cukrot, a citrom reszelt héját, a sót, illetve a felolvasztott vajat hozzáöntjük az előbb elkészített lisztes masszához. Addig keverjük, amíg krémszerű nem lesz.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáöntjük a fenti palacsintatésztához.
Egy merőkanállal kiveszünk és a palacsintákat kevés olajban megsütjük.
A jól megpirult palacsintákat forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás