Ropogós palacsinta hozzávalók:

5 tojás

10 dkg vaj

20 dkg liszt

5 dl tej

10 dkg porcukor

1 citrom

½ kiskanál só

1 pohár víz

Ropogós palacsinta elkészítése:

A tejet felmelegítjük. A lisztet külön tálba tesszük és a meleg tejjel lassan kikeverjük, majd állni hagyjuk. A tojás sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől és külön edénybe tesszük. A citromot megmossuk, megtöröljük, félig meghámozzuk és a héját finomra felaprítjuk.

A tojások sárgáját, a cukrot, a citrom reszelt héját, a sót, illetve a felolvasztott vajat hozzáöntjük az előbb elkészített lisztes masszához. Addig keverjük, amíg krémszerű nem lesz.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáöntjük a fenti palacsintatésztához.

Egy merőkanállal kiveszünk és a palacsintákat kevés olajban megsütjük.

A jól megpirult palacsintákat forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc