Sörös hígpalacsinta vajjal hozzávalók:

350 g liszt

2 kiskanál olvasztott vaj

3 tojás

500 ml sör

1 pohár tej

40 g porcukor

A sütéshez:

50g fagyasztóba tartott vaj

100 g cukor

fahéj

Sörös hígpalacsinta vajjal elkészítése:

A hígpalacsinta tésztáját két órával a sütés előtt elkészítjük. A lisztet egy edénybe tesszük, a közepébe egy lyukat csinálunk és abba tesszük a 2 kiskanál olvasztott vajat,  a rántottaszerűre felvert 3 tojást, a cukrot és az egészet összekeverjük úgy, hogy lassan hozzáadjuk a sört és a tejet is, míg egy folyékony kompoziciót kapunk, amit pihenni hagyunk.

A sütéshez használt vajat a felhasználásig a fagyasztóban tároljuk. A töltelékhez használt vajat apró darbokra vágjuk, egy edénybe tesszük és fakanállal meglágyítjuk. Addig kavarjuk, míg egy krém lesz belőle. Amikor meglágyul hozzáadjuk a cukrot , a fahéjat és addig kavarjuk, míg egy finom pasztaszerű kompoziciót kapunk. Ezt hideg helyre tesszük, de nem a fagyasztóba.

Egy serpenyőt jól felmelegítünk, a fagyasztóból kivett vajba egy villát szúrúnk és gyorsan bekenjük a serpenyő alját vajjal, majd kis mennyiségű palacsintatésztát öntünk bele.

A serpenyőbe jól szétnyújtjuk a tésztát, amikor elválik a serpenyő aljától vajjal megkenjük és megfordítjuk.

A seprenyőben használt vajat a hűtőszekrénybe tartjuk mindaddig, míg elfogy a tészta. A hígpalacsintát kivesszük a serpenyőből, megkenjük a cukorral összekavart vajjal és felcsavarjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc