Fahéjas almás palacsinta hozzávalók:
4 tojás
250 g liszt
500 ml tej
2 kanál olaj
4 kanál rum
1 késhegynyi só
Töltelék
4 alma
1 kanál fahéj
2 kanál cukor
2 kanál vaj
Fahéjas almás palacsinta elkészítése:
Verd fel a tojásokat. Keverd össze egy másik edényben a lisztet az apránként hozzáöntött tejjel, a rummal, a végén pedig a felvert tojásokkal. Amikor a palacsinta tészta egyenletessé válik, tedd be a hűtőbe legalább 30 percre. Süss belőle 8 darab vékony palacsintát.
Hagyd kihűlni, időközben pedig készítsd el a tölteléket. Olvaszd meg a vajat és add hozzá a lereszelt almát.
Szórd meg cukorral és fahéjjal, majd tedd a tűzre, amíg az alma leve fel nem szívódik. Töltsd meg a palacsintákat, majd hajtsd négybe.
0 hozzászólás