Fahéjas almás palacsinta hozzávalók:

4 tojás

250 g liszt

500 ml tej

2 kanál olaj

4 kanál rum

1 késhegynyi só

Töltelék

4 alma

1 kanál fahéj

2 kanál cukor

2 kanál vaj

Fahéjas almás palacsinta elkészítése:

Verd fel a tojásokat. Keverd össze egy másik edényben a lisztet az apránként hozzáöntött tejjel, a rummal, a végén pedig a felvert tojásokkal. Amikor a palacsinta tészta egyenletessé válik, tedd be a hűtőbe legalább 30 percre. Süss belőle 8 darab vékony palacsintát.

Hagyd kihűlni, időközben pedig készítsd el a tölteléket. Olvaszd meg a vajat és add hozzá a lereszelt almát.

Szórd meg cukorral és fahéjjal, majd tedd a tűzre, amíg az alma leve fel nem szívódik. Töltsd meg a palacsintákat, majd hajtsd négybe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc