Szőlős palacsinta hozzávalók:

Palacsinta

5 dkg liszt

1 negyed teáskanálnyi fahéj

1 tojás

1,35 dl tej

olaj a sütéshez

Töltelék

10 dkg fekete szőlőszem

4 evőkanálnyi cukor

3 evőkanálnyi víz

1 evőkanálnyi konyak

1 evőkanálnyi fahéj

Szósz

4 gyümölcsből készült szósz

1 teáskanálnyi reszelt citromhéj

Szőlős palacsinta elkészítése:

Elkavarjuk a lisztet a sóval, tejjel, felvert tojással és fahéjjal. Ebből a masszából palacsintát sütünk. A sült palacsintákat egymásra helyezzük.

A töltelékhez egy szörpöt főzünk (cukor és víz). Mikor vastagodni kezd hozzáadjuk a a konyakot, a szőlő szemeket és a fahéjat.

5 percig lassú tüzön főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Minden palacsintát megtöltünk egy evőkanál töltelékkel, majd feltekerjük őket.

A citromhéjjal összekevert gyümölcsléből készített szósszal leöntve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc