Vaníliakrémes és szeder szószos palacsinta hozzávalók:

Palacsinta

3 dl tej

3,5 dl ásványvíz

2 tojás

500 g liszt

120 g cukor

2 evőkanálnyi olaj

aromák

1 késhegynyi sütőpor

Vaníliakrém

5 dl tej

4 tojás sárgája

100 g cukor

40 g keményítő

vanília eszencia

szeder szósz

Vaníliakrémes és szeder szószos palacsinta elkészítése:

Összekeverjük a lisztet a langyos tejjel, majd hozzáadjuk az ásványvizet, tojás sárgákat, cukrot, az olajat, az ízesítőket és addig kavarjuk még egy vastag masszát kapunk. A tojás fehérjékből habot verünk és egy spatulával folyamatosan kavarva, hozzáadjuk ezt is a masszához. Ha a palacsinta tészta túl vastag, fel lehet hígítani vízzel vagy tejjel. Megkenünk egy serpenyőt olajjal és egy merőkanál segítségével beleöntünk a masszából és mindkét oldalát barnásra sütjük.

A krém elkészítése:

Elkavarjuk a cukrot a tejben és főni tesszük. A tojás sárgákat elkavarjuk a keményítővel. Mikor a tej forrni kezd, pár kanállal a tojásos krémre öntünk, folyamatosan kavargatva. A kapott „kompozíciót” a megmaradt tejhez öntjük és tovább főzzük. Mikor kezd vastagodni, lehúzzuk a tüzet és egy percig kavargatjuk. A vanília eszenciát a krémbe öntjük és lefedjük alufóliával (a fóliának érintkeznie kell a krémmel), hogy ne hártyásodjon be.

Minden palacsintát megtöltünk egy kanál krémmel és néhány csepp szeder szósszal, feltekerjük és háromba vágjuk. Díszítésképpen szeder szószt csorgatunk a tetejére.    

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc