Vaníliakrémes és szeder szószos palacsinta hozzávalók:
Palacsinta
3 dl tej
3,5 dl ásványvíz
2 tojás
500 g liszt
120 g cukor
2 evőkanálnyi olaj
aromák
1 késhegynyi sütőpor
Vaníliakrém
5 dl tej
4 tojás sárgája
100 g cukor
40 g keményítő
vanília eszencia
szeder szósz
Vaníliakrémes és szeder szószos palacsinta elkészítése:
Összekeverjük a lisztet a langyos tejjel, majd hozzáadjuk az ásványvizet, tojás sárgákat, cukrot, az olajat, az ízesítőket és addig kavarjuk még egy vastag masszát kapunk. A tojás fehérjékből habot verünk és egy spatulával folyamatosan kavarva, hozzáadjuk ezt is a masszához. Ha a palacsinta tészta túl vastag, fel lehet hígítani vízzel vagy tejjel. Megkenünk egy serpenyőt olajjal és egy merőkanál segítségével beleöntünk a masszából és mindkét oldalát barnásra sütjük.
A krém elkészítése:
Elkavarjuk a cukrot a tejben és főni tesszük. A tojás sárgákat elkavarjuk a keményítővel. Mikor a tej forrni kezd, pár kanállal a tojásos krémre öntünk, folyamatosan kavargatva. A kapott „kompozíciót” a megmaradt tejhez öntjük és tovább főzzük. Mikor kezd vastagodni, lehúzzuk a tüzet és egy percig kavargatjuk. A vanília eszenciát a krémbe öntjük és lefedjük alufóliával (a fóliának érintkeznie kell a krémmel), hogy ne hártyásodjon be.
Minden palacsintát megtöltünk egy kanál krémmel és néhány csepp szeder szósszal, feltekerjük és háromba vágjuk. Díszítésképpen szeder szószt csorgatunk a tetejére.
0 hozzászólás