Eper narancsos öntettel hozzávalók:

500 g eper

egy narancsnak a héja és a leve

75 g cukor

2 db friss tojás

4 pohár narancslikőr (pl. Cointreau)

Eper narancsos öntettel elkészítése:

Az eperszemeket megmossuk, megtisztítjuk, és négybe vágjuk.

A narancshéjat vékony csíkokra vágjuk, és a cukorral meg a narancslével együtt 3 percig főzzük, majd lehűtjük. Az eperszemeket 30 percre a lehűtött szirupba tesszük.

A tojást a cukorral és a likőrrel gőz fölött sűrű, homogén krémmé mixeljük.

Tálaláskor epret teszünk a desszertes csészékbe, és meleg krémet öntünk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc