Csokoládés eper hozzávalók:

500 g eper

10 evőkanál cukor

200 g reszelt csokoládé

3 evőkanál kakaó

2 teáskanál gyümölcslikőr

tejszínhab

Csokoládés eper elkészítése:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és lecsöpögtetjük.

Elkészítjük a csokoládéöntetet: a cukrot 8 evőkanál vízben feloldjuk, hozzáadjuk a kakaót, majd felforraljuk, időnként megkavarva. Amikor a krém kezd megvastagodni, fokozatosan hozzáadjuk a reszelt csokoládét, és homogén masszává keverjük.

Ezután hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a két evőkanál likőrt. Végül a csokoládéöntetet ráöntjük az eperre, és egy kis ideig állni hagyjuk.

A gyümölcsdesszertet tálcán, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc