Karamellizált mogyoró hozzávalók:

120 g erdei mogyoró

30 g cukor

15 g víz

4 g vaj

Karamellizált mogyoró elkészítése:

A vizet és a cukrot együtt főzd, amíg elérik a 118 C fokot („petit boulé” szakasz – miközben könnyedén összenyomod két nedves ujjaddal, a szirup egy lágy és lapos buborékot formál).

Add hozzá a megtisztított mogyorót. Vedd le az edénykét a tűzről és keverd addig, amíg egy kicsit megkristályosodik (a mogyorón fehér porként fog megjelenni).

Tedd vissza alacsony lángra és lassan kevergesd, amíg a cukor karamellizálódik. Amikor felforrósodott a mogyoró, add hozzá a vajat és öntsd át az egészet egy tepsibe, majd válaszd el egymástól a mogyorókat.

24 mogyorót tarts meg a díszítéshez, a többit késsel aprítsd fel.

Kiváló desszert!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc