Karamellizált mogyoró hozzávalók:
120 g erdei mogyoró
30 g cukor
15 g víz
4 g vaj
Karamellizált mogyoró elkészítése:
A vizet és a cukrot együtt főzd, amíg elérik a 118 C fokot („petit boulé” szakasz – miközben könnyedén összenyomod két nedves ujjaddal, a szirup egy lágy és lapos buborékot formál).
Add hozzá a megtisztított mogyorót. Vedd le az edénykét a tűzről és keverd addig, amíg egy kicsit megkristályosodik (a mogyorón fehér porként fog megjelenni).
Tedd vissza alacsony lángra és lassan kevergesd, amíg a cukor karamellizálódik. Amikor felforrósodott a mogyoró, add hozzá a vajat és öntsd át az egészet egy tepsibe, majd válaszd el egymástól a mogyorókat.
24 mogyorót tarts meg a díszítéshez, a többit késsel aprítsd fel.
Kiváló desszert!
0 hozzászólás