Tehéntúrós puding hozzávalók:
750 g tehéntúró
100 g vaj
2 kanál tejföl
1 kanál liszt
3 kanál cukor
100 g mazsola
4 tojás
1 citrom reszelt héja
egy csipet só
vaj és zsemlemorzsa a forma kibéleléséhez
vaníliaszósz
Tehéntúrós puding elkészítése:
A savó nélküli tehéntúrót átszitáljuk, beletesszük egy edénybe, és elkeverjük a cukorral, tejföllel, sóval, meleg vajjal és a citromhéjjal.
Hozzáadjuk a lisztet és a mazsolát, jól összekeverjük, majd egyenként a tojássárgáját és a tojásfehérjéből vert habot.
Egy kivajazott és zsemlemorzsával kibélelt pudingformába öntjük. Megfelelő hőmérsékletű sütőbe tesszük, és hagyjuk, amíg megpirul. Vaníliaszósszal tálaljuk.
0 hozzászólás