Kacsazsírban sült nyúlmáj hozzávalók:

1 kg nyúlmáj

6-8 ek kacsazsír

só és bors

Kacsazsírban sült nyúlmáj elkészítése:

Kimondottan egyszerű, ízletes étel. Fontos, hogy a nyúlnak vannak a színhúson kívül is fontos alkatrészei. Aki kóstolt vagy készített már krémesre sütött, ízletes májat, az tudja, miről is van szó!

Tipp:

Bepácolhatjuk fokhagymás tejbe, egy nappal előbb, majd alaposan lecsepegtetve így süssük meg. Figyelem: a zsiradék ne legyen nagyon forró, mert ha túlsütjük, nagyon ki tud száradni!

Elkészítés:

A nyúlmájat mossuk és tisztítsuk meg, amit nem tartunk érdemesnek, azt nyugodtan vágjuk le róla. Szárítsuk le az összes vizet róla, mert nagyon tud fröcsögni a víz a zsírban.
Melegítsük meg a zsírt, borsozzuk meg és szép lassan süssük meg a májakat. Sózni csak a sütés végén szabad.

Fogyasszuk friss fehér kenyérrel, vagy egy jó kis zöld salátával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc