Kacsazsírban sült nyúlmáj hozzávalók:
1 kg nyúlmáj
6-8 ek kacsazsír
só és bors
Kacsazsírban sült nyúlmáj elkészítése:
Kimondottan egyszerű, ízletes étel. Fontos, hogy a nyúlnak vannak a színhúson kívül is fontos alkatrészei. Aki kóstolt vagy készített már krémesre sütött, ízletes májat, az tudja, miről is van szó!
Tipp:
Bepácolhatjuk fokhagymás tejbe, egy nappal előbb, majd alaposan lecsepegtetve így süssük meg. Figyelem: a zsiradék ne legyen nagyon forró, mert ha túlsütjük, nagyon ki tud száradni!
Elkészítés:
A nyúlmájat mossuk és tisztítsuk meg, amit nem tartunk érdemesnek, azt nyugodtan vágjuk le róla. Szárítsuk le az összes vizet róla, mert nagyon tud fröcsögni a víz a zsírban.
Melegítsük meg a zsírt, borsozzuk meg és szép lassan süssük meg a májakat. Sózni csak a sütés végén szabad.
Fogyasszuk friss fehér kenyérrel, vagy egy jó kis zöld salátával.
0 hozzászólás