Grízpuding csokoládéval hozzávalók:
4 evőkanál búzadara
1 1/2 csésze tej
3-4 evőkanál cukor
3 tojás
4 evőkanál vaj
2 evőkanál reszelt csokoládé vagy kakaó
egy késhegynyi só
1 tasak vaníliás cukor
bormártás
Grízpuding csokoládéval elkészítése:
Tedd a tejet melegedni a tűzhelyre a vaníliával és cukorral együtt. Amikor elkezd forrni, folyamatos kevergetés mellett szórd bele lassan a grízt. Sózd meg és hagyd főni, amíg az állaga olyan lesz, mint egy lágyabb puliszkáé. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, keverd össze és hagyd kihűlni.
Tedd bele egyesével a tojássárgájákat, a csokit vagy kakaót, keverd jól össze, aztán add hozzá a habbá vert fehérjéket.
Keverd óvatosan össze és öntsd a fedős pudingformába. Tedd a formát egy felforralt vízzel teli edényben a tűzhelyre és hagyd 20-30 percig főni. Bormártással tálald.
Így készítsd a bormártást: keverj össze 3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, hígítsd fel egy pohár, fahéjjal felforralt, borral. Tedd főni a tűzhelyre addig, amíg besűrűsödik a mártás és „felöltözteti” a kanalat. Folyamatosan keverd. A forró bormártást öntsd a pudingra.
0 hozzászólás