Pikáns penne háziasan hozzávalók:

1 fej közepes hagyma
1 csomag penne tészta (500g)
Fél (közepes) paprika
20 dkg füstölt sonka
10 dkg kolbász
1 közepes paradicsom
kb. negyed csomag fagyasztott mexikói zöldség
1 tasak Carbonara szószpor
3,5 dl víz (a szószhoz)

bors
oreganó
olaj
reszelt sajt

Pikáns penne háziasan elkészítése:

A tésztát megfőzöm és leszűröm.

Közben feldarabolom a hagymát, paprikát és a húsokat (kockára).

Amikor kész a tészta, akkor magas falú serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáteszem a paprikadarabokat és pár perc múlva a húsdarabokat. Megborsozom és oregánot szórok bele. Mikor a sonkán látszik, hogy megsült, akkor hozzáteszem a fagyott mexikói zöldséget és pár percre lefedem. A borsó ha már kezd megfonnyadni, akkor hozzáteszem a (közben kockára vágott) paradicsomot. Rakok rá egy kis sót, aztán jól összeforgatom, majd rászóróm a Carbonara-port és hozzáöntöm a vizet.

Sűrűn kevergetve, pár percen belül elkezd összesűrűsödni. Ekkor hozzáteszem a tésztát és összeforgatom.

Tálaláskor szórjuk meg egy kis reszelt sajttal. A tésztás egytálételt savanyúsággal kínáltam.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc