Saláta leves magyarosan hozzávalók:
4 személyre
1 fej saláta
1 1/2 l víz
200 ml főzőtejszín
só
bors
petrezselyem zöld
1 kiskanál gulyáskrém
2 evőkanál ecet
1 kis szelet szalonna
3 egész tojás
Saláta leves magyarosan elkészítése:
A szalonnát kicsi kockára vágom és megpergelem. Belehelyezem a fazékba amiben készítem a levest és ráöntöm a vizet.
Mikor kezd főni, beleteszem a megmosott és felvágott salátát. Beleteszem a fűszereket. Mielött beletenném a gulyáskrémet, elkavarom egy kis forró salátalevessel, hogy ne legyen darabos és azt is a levesbe teszem. A tejszínt kiöntöm egy kisebb edénybe és addig kanalazok hozzá forró levest míg a tejszín is jó forró lesz. Így nem lesz darabos, nem megy össze hanem szép krémes állaga lesz.
A tojásból kemény omlettet vagy rántottát készítek és kiskanállal beleszaggatom a levesbe.
Legvégül apróra vágott petrezselymet adok hozzá.
Amikor már majdnem kihűlt, teszek bele 2 kanál ecetet.
A tányérba lehet még rakni ízlés szerint tejfölt és díszítésnek petrezselyem zöldet.
0 hozzászólás