Foszlós citromos kalács kenyérsütőben hozzávalók:

50 dkg fehér liszt
2,5 dl tej
5 dkg vaj
8-10 dkg cukor
1 kávéskanál só
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
2 dkg élesztő

Foszlós citromos kalács kenyérsütőben elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejbe tesszük és pár percig állni hagyjuk.
Közben a kenyérsütőbe öntjük a tejet, tojássárgáját, a vajat, majd a sót,cukrot, citrom héját, lisztet és a legvégén az élesztőt.
Édes kenyér vagy kalács programon sütjük meg.

Sütés után langyos cukros tejjel jól megkenem, ettől lesz igazán foszlós a tészta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc