Juhtúróval töltött gomba joghurtos kapormártással és krokettel KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA hozzávalók:
12 szem gomba (közepes, kerek)
1 csokor kapor
12 db krokett
1 doboz joghurt
½ l tej
3-4 ek liszt
olaj a sütésekhez
só, fehérbors
szerecsendió
300 g túró
150 g juhtúró
Juhtúróval töltött gomba joghurtos kapormártással és krokettel KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA elkészítése:
A töltött gombákhoz összetörjük a túrókat (villával) és sózzuk, borsozzuk (előtte kóstoljuk meg), majd hűtőbe rakjuk.
Kevés olajat hevítünk egy lábasban, amibe belerakjuk a lisztet és folyamatosan kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Erre rakjuk a finomra vágott kaprot, amit szintén kicsit megfuttatunk. Ezután annyi tejet öntünk hozzá, hogy mártás állagú legyen. Ne legyen csomós. Beleöntjük a joghurtot és megkóstolva sózzuk, borsozzuk. Amint kissé kiforrt, félretesszük. Át is szűrhetjük.
Bő olajat hevítünk. Közben kitörjük a gombák szárát és megmossuk őket. Amikor az olaj forró a sima felületével belerakjuk a gombákat az olajba és elősütjük. Kivesszük őket egy tepsire és megtöltjük egy-egy adag juhtúróval.
Ezután vagy egy grilles sütőben, sima sütőben vagy esetleg szalamanderben megpirítjuk a juhtúrót. (Sima sütőben nem fog megpirulni csak megszikkad, de így is teljes értékű lesz az étel.)
Amíg a töltött gombák sülnek addig megsütjük a kroketteket, szintén bő olajban 2-3 perc alatt.
A mártásból rakunk a tányér közepére, majd adagonként 3-3 krokettet és 3-3 gombát helyezünk el a mártás köré.
0 hozzászólás