Bundás túrógolyók hozzávalók:

300 g édes tehéntúró

egy csomag vaj

250 g őrölt dió

200 g mazsola

három evőkanál kakaó

200 g méz

pár csepp vanília eszencia

kókuszreszelék

kakaó

Bundás túrógolyók elkészítése:

Tegyél egy tálba 300 gramm friss tehéntúrót, egy csomag vajat (mindkettő legyen friss és nem pasztőrözött), homogenizáld, majd add hozzá az őrölt diót, mazsolát, 3 evőkanál kakaót és homogenizáld újra. Keverd bele a mézet, néhány csepp vanília eszenciát, majd kóstold meg, hogy lásd, édesebbre akarod-e. Ha igen, tegyél még bele mézet.

Amikor elégedett vagy az ízével, vegyél a tenyeredbe egy kanálnyi tésztát és formázd gömbbé, ellenőrizve így a keveréket. Az állaga olyan kell legyen, mint egy kemény krémnek (a mazsolák fognak még magukba szívni a nedvességből, ezért később keményedni fognak).

Ha túl lágy – ami a nem jól lecsepegett túró vagy olyan túró, amelyiket a tej felfőzésével és nem a lassú módszerrel készítettek, ahogy a nagyi csinálta annak idején vidéken, vagy a túl vizenyős vaj eredménye – akkor tegyél bele egy evőkanál búzadarát.

Azután, a desszertgolyók egyik felét forgasd meg dióban, a másik felét kókuszban és íme, két féle sütemény is lesz desszertként. Egy néhányat megforgathatsz kakaóban is, így vidám és színes lesz a tálca, főleg, ha egy néhány narancs szelettel és alma negyedekkel is diszíted.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc