Búzadaraszuflé hozzávalók:

3 tojás

2 csésze búzadara

magtalan meggyszemek

befőttes narancs

750 ml tej

20 g vaj

cukor

½ vanília rúd

Búzadaraszuflé elkészítése:

3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a búzadarát.  Egyenként hozzátesszük a tojássárgáját, jól felverjük, majd hozzáadjuk a sót, meggyet, befőttes narancshéjat, óvatosan összekeverjük. Kivajazott formába öntjük, betesszük a sütőbe.

Mikor megsült, a felfújtra öntünk 750 ml forró tejet, melybe cukrot és vaníliát kevertünk.

Még egy keveset a sütőben tartjuk, hogy a tejet magába szívja, majd a szuflé tetejére vékony réteg égetett cukrot öntünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc