Rozmaringos hekkfilé sörtésztában snidlinges burgonyapürével KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA hozzávalók:
1 csomag hekkfilé
4 tojás
25-30 dkg liszt
só, bors
rozmaring
vágott friss snidling
1 kg burgonya
10 dkg vaj
1 dl tejföl vagy 2 dl tej
Rozmaringos hekkfilé sörtésztában snidlinges burgonyapürével KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk majd sós vízben puhára főzzük. Szűrjük és a vajjal még forrón összetörjük. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt vagy a tejet – annyit, hogy krémes állaga legyen. A finomra vágott snidlinggel hintjük meg, majd belekeverjük.
Miközben a burgonya fő, elkészítjük a sörtésztát. A 4 tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk. A sárgájához hozzáöntjük a sót és a sört, majd elkezdjük keverni. Apránként adjuk hozzá a lisztet. A végén megszórjuk rozmaringgal és belekeverjük a fehérjét.
A halat sózzuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk, belemártjuk a sörtésztába és forró bő olajban kisütjük.
A burgonyapüré mellé helyezzük a halszeleteket és snidlinggel díszítjük.
0 hozzászólás