Petra tortája hozzávalók:

Piskóta

12 db tojás
24 dkg liszt
24 dkg porcukor
1 citrom lereszelt héja
3 evőkanál kakaópor (nem cukrozott)

Töltelék

2 csomag vanilin cukor v. redukció vanília rúddal
25 dkg túró
250 ml habtejszín
1 citrom lereszelt héja
3-4 evőkanál porcukor

Bevonó

fél liter állati eredetű tejszín (piacokon lehet kapni)
2 tábla 70 %-os csoki
pár csepp rum aroma
5 dkg vaj

A tetejére

Tejszínhab (zsákból, vagy flakonból)
Gyertyáról ne feletkezzünk meg:-)

Petra tortája elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből a cukor két harmad részével kemény habot verünk. A sárgájához hozzá adjuk a maradék cukrot, majd ebből is habot verünk ( a sárgája akkor jó, ha kicsit kivilágosodott, és kb dupla mennyiségű lett). Amikor megvagyunk, fele-fele arányban hozzá adjuk a lisztet majd mindkét masszát óvatosan összekeverjük egyneművé. Ekkor rakhatjuk bele a maradék hozzávalót.
A tésztát két felé vesszük és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

Két tepsit kivajazunk, kilisztezünk közben a sütőt előmelegítjük kb 170 fokra.
Mindkét piskóta tésztát beleöntjük a tepsibe úgy hogy a sablon on túl ne nagyon lógjon ki (jelen esetben P betű).

Betesszük a sütőbe és 15-25 perc alatt készre sütjük. A tészta akkor kész ha tapintásra kissé rugalmas. kapott egy kis színt és ha pl fogpiszkálót szúrunk bele és nem tapad rá tészta, akkor elkészült.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a torta krémjét: Fogjuk a habtejszínt és beleöntve egy keverő tálba, szépen habbá verjük. Amikor megvan, hozzáadjuk a túrót, a vanilin cukrot vagy redukció során nyert vanília esszenciát, majd a citrom héjat és a porcukrot.

Amikor megsült a tészta, kivesszük és a sablont rátéve körbevágjuk.

Amíg hűl a tészta elkészítjük a torta bevonót. Ez nem egyszerű feladat, de meg lehet csinálni. A csokikat 90 százalékban lereszeljük úgy, hogy hagyjunk kisebb darabokat. Gőzölésig melegítjük a finom tejszínünket. Majd ráöntjük két részletben a csokidarabokra figyelve, hogy közben folyamatosan keverjük. Amikor nagyjából elkevertük a csokit, belerakhatjuk a vaj darabot amivel egyneművé keverjük. Ilyenkor még nagyon híg, úgyhogy nem fog visszakötni. Én úgy oldottam meg, hogy rányitottam az ablakot és addig kevertem míg vissza nem sűrűsödött. (Ha végképp nem akarja az igazat akkor adhatunk hozzá kakaóport amivel nagyon simára kikeverjük ezzel majdnem egyből visszaköt.)

Amikor minden kész, alulra rakjuk a világos lapot. Kb 1-2 cm vastagon elkenjük (elegyengetjük) a túrós krémet, rárakjuk a kakaós lapot majd egyenletesen eloszlatjuk a csokibevonatot a torta tetején és oldalain.

A torta tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk. Gyertyával díszítjük. Újszülött esetében a felnőttek szépen megeszik a baba tiszteletére!!!!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 200 perc