Tintahalkarika orly tésztában, natúr garnélarákfarok currys rizzsel és koktélszósszal hozzávalók:
500 g garnélarák farok (tisztított – előfőzött)
500 g tintahal karika
5 adag koktél szósz
currypor, só
500 g rizs
Orly tészta
Koktél szósz
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál ketchup
1/2 liter tejföl
1/2 hagyma reszelve
1/2 citrom reszelt héja
1-2 kiskanál citromlé
só, bors
fokhagyma
kaporlevél
curry
szegfűszeg
kurkuma
chilipor
koriander
római kömény
rozmaring
bazsalikom
zeller
mustármag
Tintahalkarika orly tésztában, natúr garnélarákfarok currys rizzsel és koktélszósszal elkészítése:
A koktél szószhoz a fűszerek ha lehet szárítottak legyenek, de ha nem kapunk mindből akkor reszeljük vagy turmixoljuk. A többi hozzávalóval együtt összekeverjük, majd kóstoljuk, után fűszerezzük, amennyiben kicsit savanykás és nem szereti mindenki, abban az esetben édesíthetjük porcukor hozzáadásával. Hűtőben tároljuk tálalásig!
Orly tésztát készítünk: a 4 tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk. A sárgájához hozzáöntjük sót és a sört, majd elkezdjük keverni. Apránként adjuk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A végén belekeverjük a fehérjét. Ebbe mártjuk a tintahal karikákat és forró bő olajban megsütjük.
Miután a karikák megsültek, a garnélarákfarkakat is megsütjük.
Miközben a halfélék sülnek, elkészítjük a rizsköretet, melyet tálaláskor enyhén megszórunk curry porral.
Egészséges és finom halas-tengeri gyümölcsös egytálétel.
A szószt kihúzzuk a tányér 1 pontján, mellé helyezzük a curryvel szórt rizst, és ízlésesen elhelyezzük a tintahalat és a rákfarkakat.
0 hozzászólás