Grillezett lazac currys póréhagymás karikaburgonyával és spárgával hozzávalók:

50 dkg sült karikaburgonya
40-50 dkg lazac szelet(ek)
6 szál zöld vagy fehér spárga
só, fehérbors
curry por
pár csík cukkini
1 szál póré vagy újhagyma
csipet szerecsendió
1-2 dl főzőtejszín

Grillezett lazac currys póréhagymás karikaburgonyával és spárgával elkészítése:

A lazacszeletet sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben elősütjük. (Ha az oldalélen kezdjük kihúzatni akkor jobban benne marad a szaft és az ízanyag.)

Közben a sütőt előmelegítjük 170-180 fokra.

Amikor a lazacot minden oldalán körbesütöttünk, egy tepsire helyezzük és a sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Aki grillen tudja sütni az ne magas hőfokon süsse meg kb 15 perc alatt.

Miután a serpenyőből kikerültek a lazacszeletek ezután fejenként 3 szál spárgát pirítsunk meg a megmaradt olajon. A spárgát sózhatjuk borsozhatjuk (én nem szoktam).

Amíg a lazac szeletek sülnek, bő olajban megsütjük a karika burgonyát.

Majd a tejszínt a finomra vágott póréhagymát só, fehérbors és szerecsendió, valamint a currypor keverékével felhevítjük, majd a megsült burgonyát beleforgatjuk. Addigra a lazacunk is megsül.

A burgonyát formázzuk, ráhelyezzük a spárgát, mellé a lazacot (vagy szeleteket), majd felszolgáljuk. A halételt díszíthetjük a felhasznált anyagokkal vagy fantáziánkra bízzuk a tányér szépítését.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc