Almás-szilvás puding hozzávalók:

1 l tej

3 tojás

150 g vaj

200 g liszt

1/2 kg alma

1/2 kg szilva

1/4 kg sárgabarack

100 g cukor

gyümölcs szirup

Almás-szilvás puding elkészítése:

Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, add hozzá a lisztet, majd keverd össze. Folytonos kavargatás mellett öntsd bele a tejet. Tegyél bele cukrot ízlés szerint, keverd jól össze, majd vedd le a lángról és hagyd hűlni.

Egyesével add hozzá a tojássárgákat, keverd össze mindegyik után, majd mehet bele a habbá vert tojásfehérje. A megmosott almákat vágd szeletekre és cukrozd meg. Mosd meg a szilvákat, és vágd félbe őket.

Vajazz ki egy tepsit, tegyél bele egy réteg szószt, egy réteg szilvát, majd újból egy réteg szószt, egy réteg almát, és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső réteg barack lesz. Helyezd be a pudingot a sütőbe, hogy süljön meg.

Gyümölcssziruppal szolgáld fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc