Citromkrémes puding hozzávalók:

2 citrom

4 tojás

80 g porcukor

50 g kristálycukor

80 g vaj

80 g liszt

3 csésze tej

Citromkrémes puding elkészítése:

A pudinghoz felfőzzük a tejet a porcukorral, és az egyik citrom csíkokra vágott héjával, közben sűrűn kavargatjuk. A vajat egy lábasba tesszük, és amikor elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavargatjuk, amíg sima, csomómentes lesz.

Kivesszük a citromhéjdarabokat a tejből, melyet aztán lassanként a liszthez öntünk. Folyamatosan kavargatjuk, amíg mártás-sűrűségű lesz, de amint főni kezd, levesszük a tűzről.

Hűlni hagyjuk, de kavargatjuk, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Hozzáadjuk a másik citrom lereszelt héját, a tojások sárgáját egyenként belekavarjuk, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét visszük bele könnyedén a krémbe.

Az 50 g cukorból egy kerek tálban égetett cukrot készítünk (ne égessük meg nagyon), a tál egész alját vonjuk be vele. Ráöntjük a krémet, majd vízfürdőben sütjük a sütőben egy óráig.

A citrompudingot melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc