Vaníliakrémes almapuding hozzávalók:

2 kanál liszt

100 g vaj

150 g vaj

4 tojás

egy liter tej

1/2 vaníliarúd

50 g vaj

4 alma

zsemlemorzsa

Vaníliakrémes almapuding elkészítése:

A desszerthez a lisztet keverd össze 25 g vajjal, a cukorral,  sóval, a kikevert tojássárgájával és a habnak felvert tojásfehérjével. Amikor jól elkeverted, önts hozzá egy kevés forró tejet és a vaníliát. Főzd lassú tűzön vagy tegyél egy fémlapot a tűzre.

Főzés közben folyamatosan kevergesd, amíg meg nem keménykedik. Hámozd meg és vágd fel nyolcba az almát, majd 50 g vajban párold meg.

Kivajazott formába öntsd bele a fél adag krémet, tedd rá az almát, majd öntsd le a maradék krémmel. Hintsd meg apró szemű zsemlemorzsával és a pudingot süsd 15-20 percet a sütőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc