Vaníliás citromos grízpuding hozzávalók:

4 tojás

4 evőkanál cukor

1 csésze búzadara

1 liter tej

vaníliás cukor

1 csésze cukor

citromhéj

Opcionális:

1 tojásfehérje

porcukor

áttört gyümölcs

Vaníliás citromos grízpuding elkészítése:

Verjük fel a tájássárgájákat a cukorral, tegyük bele a grízt, majd a habbá vert fehérjéket. Keverjük össze a spatulával, és már kész is a tészta. Öntsük egy kerek formába vagy a muffinos tálcába és süssük meg. Főzzük fel a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal.

Vegyük ki a grízpudingokat a formákból, öntsük rájuk a forró tejet és hagyjuk, hogy magukba szívják. Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd tálalhatjuk.

Tehetünk rájuk tojásfehérjéből, porcukorból és áttört gyümölcsből (eper, málna, áfonya, stb.) vert habot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc