Vaníliás citromos grízpuding hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
1 csésze búzadara
1 liter tej
vaníliás cukor
1 csésze cukor
citromhéj
Opcionális:
1 tojásfehérje
porcukor
áttört gyümölcs
Vaníliás citromos grízpuding elkészítése:
Verjük fel a tájássárgájákat a cukorral, tegyük bele a grízt, majd a habbá vert fehérjéket. Keverjük össze a spatulával, és már kész is a tészta. Öntsük egy kerek formába vagy a muffinos tálcába és süssük meg. Főzzük fel a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal.
Vegyük ki a grízpudingokat a formákból, öntsük rájuk a forró tejet és hagyjuk, hogy magukba szívják. Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd tálalhatjuk.
Tehetünk rájuk tojásfehérjéből, porcukorból és áttört gyümölcsből (eper, málna, áfonya, stb.) vert habot.
0 hozzászólás