Grízpuding naranccsal és málnával hozzávalók:
2 evőkanál zsemlemorzsa
50 g vaj
500 g joghurt
4 tojás
180 g cukor
2 tasak vaníliás cukor
500 g búzadara
1 zacskó sütőpor
300 g málna
500 ml narancslé
Grízpuding naranccsal és málnával elkészítése:
Melegítsük fel a sütőt 180 C fokra. Kenjünk ki vajjal egy 30 centiméter hosszú tortaformát és szórjuk be zsemlemorzsával. A vajat olvasszuk meg és hagyjuk kihűlni. Keverjük mixerrel 10 percig a joghurtot, a tojást, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a vajat.
A grízt keverjük össze a sütőporral és adjuk az előbbi keverékhez. Tisztítsuk meg a málnákat és osszuk el egyenletesen a forma alján. Öntsük rá a tésztát és egyengessük el. Miután megsült, szúrkáljuk meg és öntsük rá a narancslét.
Borítsd át egy tányérra, hogy a málna kerüljön felülre.
0 hozzászólás