Kataif hozzávalók:

100 g liszt

1 tojás

300 g cukor

rum

500 g tejszínhab

1 csésze olvadt vaj

Kataif elkészítése:

A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd vékony metéltre vágjuk, melyet kivajazott tepsiben megpirítunk. Cukorból és 1 pohár vízből szirupot főzünk.

A megpirított metéltet egy tepsiben leforrázzuk a forró vajjal, hagyjuk még a sütőben, majd ráöntjük a szirupot, és kivesszük a sütőből.

Egy tányérra 1 cm vastagságú tésztát teszünk, majd cukorral felvert tejszínt, ezután újra sziruppal beitatott tészta következik. Papírtölcsér segítségével, tejszínhabbal díszítjük, végül kockákba vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc