Rumos kataif hozzávalók:
500 g metélt
300 g cukor
1 rum eszencia
1 csomag vaníliás cukor
300 ml víz
500 g tejszínhab
Rumos kataif elkészítése:
Egy tepsit kivajazunk, a metéltet vékony rétegben beletesszük, 10 percre sütőbe tesszük, hogy megpiruljon. Ezalatt elkészítjük a szirupot: a vizet a cukorral főni tesszük, mikor megsűrűsödött, levesszük a tűzről, hozzátesszük a vaníliás cukrot és a rum eszenciát, összekeverjük.
Ráöntjük a megpirított metélt tésztára, és 20 percre ismét sütőbe tesszük. Miután megpirult, és egy lappá állt össze, hagyjuk kihűlni. A tésztalapot ezután kétfelé vágjuk.
Felét helyezzük egy tálcára, kenjük rá a felvert tejszínt, majd a megmaradt tésztát darabokba törve vagy egészben. Mielőtt felszolgálnánk, hagyjuk egy órát hűlni.
Érdemes cérnametéltet használni, hogy minél puhább legyen a kataifunk. Böjt alatt használhatunk tojás nélkül készített metélt tésztát és növényi tejszínt.
0 hozzászólás