Vaníliaszuflé hozzávalók:
fél liter tej
6 egész tojás
200 g cukor
egy vaníliarúd
6 zselatinlap
1 kiskanál kukoricakeményítő
350 g nem édesített tejszínhab
mandulaolaj
Vaníliaszuflé elkészítése:
Egy zománcos edénybe öntünk fél liter tejet, 6 egész tojást, 200 g cukrot, egy vaníliarudat, 6 (hideg vízzel lemosott) zselatinlapot, és a kukoricakeményítőt. Villával kissé felverjük, aztán kanállal kevergetjük, amíg főni kezd.
Közepes lángon főzzük, vigyázzunk, hogy a keverék sima maradjon. Amikor a keverék kezd a kanálhoz ragadni, levesszük a tűzről, átszűrjük egy tálba és még kavargatjuk egy ideig, hogy felülete ne bőrözzön be. Amikor kissé elhűlt, könnyedén hozzákeverjük a tejszínhabot.
Olyan formába öntjük, melynek mélyedés van a közepében. A formát kiöblítjük, vagy mandulaolajjal megkenjük előzőleg. A felfújtat 2 órára hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, tálcára borítjuk, és a közepén levő mélyedést megtöltjük vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal.
A kompozícióba tehetünk rummal meglocsolt vagdalt cukrozott gyümölcsdarabokat is, melyet előbb behűtünk.
0 hozzászólás