Palacsintás puding hozzávalók:

4-6 sós burgonya

bors

vagdalt petrezselyem

kapor

250 g friss tehéntúró

2 tojás

vegeta

paradicsom

mozarella (vagy reszelt sajt)

Palacsintás puding elkészítése:

Megsütünk 8-10 darab a szokásosnál kissé vastagabb palacsintát.

Töltelék: 4-6 nagyobb burgonyából pürét készítünk. Mikor kihűlt, összekeverjük 1 tojássárgájával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve petrezselymet, kaprot teszünk bele (ízlés szerint más fűszernövényt is használhatunk). Hozzáadunk még 250 g friss túrót, és füstölt húst vagy apróra vágott, és megpirított kolbászt.

Ezzel a masszával megtöltjük a palacsintákat, majd tűzálló, kivajazott formákba tesszük.

Külön felverünk 2 tojást és a maradék tojásfehérjét, mintha tojásrántottát készítenénk, és hozzáadunk ½ csésze vegetából készített levest. Ezt a palacsintára öntjük. Erre rátesszük a meghámozott, karikára vágott paradicsomot és a mozarella szeleteket.

Sütőben, 180ºC-on sütjük 20 percet, amíg aranyszínű lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc