Palacsintás puding hozzávalók:
4-6 sós burgonya
bors
vagdalt petrezselyem
kapor
250 g friss tehéntúró
2 tojás
vegeta
paradicsom
mozarella (vagy reszelt sajt)
Palacsintás puding elkészítése:
Megsütünk 8-10 darab a szokásosnál kissé vastagabb palacsintát.
Töltelék: 4-6 nagyobb burgonyából pürét készítünk. Mikor kihűlt, összekeverjük 1 tojássárgájával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve petrezselymet, kaprot teszünk bele (ízlés szerint más fűszernövényt is használhatunk). Hozzáadunk még 250 g friss túrót, és füstölt húst vagy apróra vágott, és megpirított kolbászt.
Ezzel a masszával megtöltjük a palacsintákat, majd tűzálló, kivajazott formákba tesszük.
Külön felverünk 2 tojást és a maradék tojásfehérjét, mintha tojásrántottát készítenénk, és hozzáadunk ½ csésze vegetából készített levest. Ezt a palacsintára öntjük. Erre rátesszük a meghámozott, karikára vágott paradicsomot és a mozarella szeleteket.
Sütőben, 180ºC-on sütjük 20 percet, amíg aranyszínű lesz.
0 hozzászólás