Csőben sült brokkoli csirkemellel hozzávalók:
4 személyre:
10 dkg császár szalonna
75 dkg friss vagy mirelit brokkoli
50 dkg csirkemell
olíva olaj
só, bors
2 gerezd fokhagyma
25 dkg durum farfalle száraztészta
15 dkg trappista sajt
Bechamel mártás:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
4 dl tej
2 dl főzőtejszín
15 dkg sajt
csipetnyi fehér bors
frissen reszelt szerecsendió
Csőben sült brokkoli csirkemellel elkészítése:
A szalonnát kevés olíva olajon kissé lesütjük, majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzátéve megpároljuk, míg fehér nem lesz a hús. Sóval, borssal ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymát. Hozzáadunk 1 dl tisztított vizet.
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedjük. Kevés fűszeres (só, bors) vízben megpároljuk, majd leszűrjük és összekeverjük a csirkemellel.
Ezalatt elkészítjük a bechamel mártást. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet. Így egy világos rántást készítünk. Majd felengedjük a tejjel és a főzőtejszínnel, csomómentesen elkeverjük. Megszórjuk kevés fehér borssal és frissen reszelünk hozzá szerecsendiót. Megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
A tepsit vagy jénait kivajazunk és belemerünk 3-4 merőkanál mártást, erre tesszük a száraztésztát és a brokkolis húst és ráöntjük a maradék bechamelt. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk és szép pirosra sütjük.
0 hozzászólás