Csőben sült brokkoli csirkemellel hozzávalók:

4 személyre:

10 dkg császár szalonna

75 dkg friss vagy mirelit brokkoli

50 dkg csirkemell

olíva olaj

só, bors

2 gerezd fokhagyma

25 dkg durum farfalle száraztészta

15 dkg trappista sajt

Bechamel mártás:

5 dkg vaj

5 dkg liszt

4 dl tej

2 dl főzőtejszín

15 dkg sajt

csipetnyi fehér bors

frissen reszelt szerecsendió

Csőben sült brokkoli csirkemellel elkészítése:

A szalonnát kevés olíva olajon kissé lesütjük, majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzátéve megpároljuk, míg fehér nem lesz a hús. Sóval, borssal ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymát. Hozzáadunk 1 dl tisztított vizet.

A zöldséget megmossuk és rózsáira szedjük. Kevés fűszeres (só, bors) vízben megpároljuk, majd leszűrjük és összekeverjük a csirkemellel.

Ezalatt elkészítjük a bechamel mártást. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet. Így egy világos rántást készítünk. Majd felengedjük a tejjel és a főzőtejszínnel, csomómentesen elkeverjük. Megszórjuk kevés fehér borssal és frissen reszelünk hozzá szerecsendiót. Megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is.

A tepsit vagy jénait kivajazunk és belemerünk 3-4 merőkanál mártást, erre tesszük a száraztésztát és a brokkolis húst és ráöntjük a maradék bechamelt. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk és szép pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc