Rántott kelkáposzta burgonyakrokettel hozzávalók:
4 személyre:
Rántott kelkáposzta
8 kelkáposzta levél
8 szelet gépsonka
1 kisebb fej vöröshagyma
20 dkg csiperke gomba
kevés olaj
ételízesítő
bors
majoranna
kevés majonéz
20 dkg reszelt füstölt sajt
Burgonyakrokett
50 dkg burgonya
só, bors
ételízestő
1-2 evőkanál liszt
olaj
Rántott kelkáposzta burgonyakrokettel elkészítése:
A kelkáposzta leveleket forrásban lévő vízbe teszem, 1-2 perc alatt félpuhára fő. (de ügyeljünk arra, hogy ne menjenek szét). A kemény részét levágjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A hagymát kockákra vágjuk kevés olajon üvegesre pároljuk, 1 teáskanál ételízesítővel és 1 kávéskanál borssal, csipetnyi majorannával ízesítjük. Az apróra vágott gombát hozzátesszük, majd tovább pároljuk. Mikor kihűlt, hozzáteszünk 1 evőkanál majonézt.
A kihűlt kelkáposzta levelekre 1-1 szelet sonkát fektetünk, a közepére egy csík gombás töltelék kerül, majd megszórjuk a füstölt sajttal. A két szélét behajtjuk és feltekerjük.
Ezek után kipanírozzuk. Nem árt dupla panírba tenni, hogy esetlegesen ne essen szét (liszt-tojás-prézli-tojás-prézli).
Felhevített olajban aranybarnára sütjük.
A burgonyakrokett elkészítése:
50 dkg burgonyát héjában, sós vízben megfőzünk. Meghámozzuk, összetörjük. Ízlés szerint fűszerezzük (só, ételízesítő, bors). 1-2 evőkanálnyi liszttel összekeverjük, úgy hogy formázható legyen (henger vagy golyó). Bő, forró olajban kisütjük.
A rántott kelkáposztát a burgonyakrokettel tálaljuk. A zöldséges egytálételt majonézzel vagy tartásmártással kínáljuk.
0 hozzászólás