Rántott kelkáposzta burgonyakrokettel hozzávalók:

4 személyre:

Rántott kelkáposzta

8 kelkáposzta levél

8 szelet gépsonka

1 kisebb fej vöröshagyma

20 dkg csiperke gomba

kevés olaj

ételízesítő

bors

majoranna

kevés majonéz

20 dkg reszelt füstölt sajt

Burgonyakrokett

50 dkg burgonya

só, bors

ételízestő

1-2 evőkanál liszt

olaj

Rántott kelkáposzta burgonyakrokettel elkészítése:

A kelkáposzta leveleket forrásban lévő vízbe teszem, 1-2 perc alatt félpuhára fő. (de ügyeljünk arra, hogy ne menjenek szét). A kemény részét levágjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A hagymát kockákra vágjuk kevés olajon üvegesre pároljuk, 1 teáskanál ételízesítővel és 1 kávéskanál borssal, csipetnyi majorannával ízesítjük. Az apróra vágott gombát hozzátesszük, majd tovább pároljuk. Mikor kihűlt, hozzáteszünk 1 evőkanál majonézt.

A kihűlt kelkáposzta levelekre 1-1 szelet sonkát fektetünk, a közepére egy csík gombás töltelék kerül, majd megszórjuk a füstölt sajttal. A két szélét behajtjuk és feltekerjük.

Ezek után kipanírozzuk. Nem árt dupla panírba tenni, hogy esetlegesen ne essen szét (liszt-tojás-prézli-tojás-prézli).

Felhevített olajban aranybarnára sütjük.

A burgonyakrokett elkészítése:

50 dkg burgonyát héjában, sós vízben megfőzünk. Meghámozzuk, összetörjük. Ízlés szerint fűszerezzük (só, ételízesítő, bors). 1-2 evőkanálnyi liszttel összekeverjük, úgy hogy formázható legyen (henger vagy golyó). Bő, forró olajban kisütjük.

A rántott kelkáposztát a burgonyakrokettel tálaljuk. A zöldséges egytálételt majonézzel vagy tartásmártással kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc