Túrós puding hozzávalók:

100 g vaj

100 g porcukor

6 tojás

100 g mogyoró

100 g túró

reszelt citromhéj

citromlé

Túrós puding elkészítése:

A mogyoró felét diódarálón ledaráljuk, a másik felét pedig felaprítjuk. A tojássárgáját a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a mogyorót, a szétmorzsolt túrót, a reszelt cirtomhéjat, valamint a citromlevet, és jól elkeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan – állandó keverés mellett – hozzáadjuk a fenti keverékhez.

Egy sütőformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát, és közepes tűzön megsütjük.

Miután kihűlt, csokoládéhabbal vagy gyümölcshabbal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc