Mogyorópuding hozzávalók:

250 g mogyoró

5 tojás

½ csésze cukor

2 evőkanál liszt

1 csésze tej

1 teáskanál vanília kivonat

Mogyorópuding elkészítése:

Egy edényben elkeverjük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Vízfürdőre állítjuk az edényt, és addig keverjük, amíg megvastagszik. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, rászórjuk a lisztet, tovább keverjük, és addig hagyjuk a vízfürdőn, amíg forrni kezd, majd lehűtjük.

A vajat habbá verjük, majd a lehűlt krémhez adjuk.

A mogyorókat egy tálcára helyezzük, és a sütőben megpörköljük, majd felaprítjuk, és a krémhez adjuk.

A pudingot egy kivajazott és kilisztezett formába öntjük, és kis tűzön megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc