Mazsolás csokoládépuding hozzávalók:
1 csésze tej
100 g csokoládé
4 tojás
fél csésze cukor
100 g vaj
citromhéj
5 evőkanálnyi mazsola
Mazsolás csokoládépuding elkészítése:
A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A sárgáját cukorral kikeverjük és hozzákeverjük a megpuhított vajat. A fehérjét porcukorral habbá verjük, és hozzá adjuk a reszelt citromhéjat. A csokoládét megolvasztjuk. Lassan hozzákeverjük a tejet és a lisztet, míg az így kapott krém megkeményszik.
A csokoládékrémet hagyjuk lehűlni, aztán hozzákeverjük a tojássárgáját. A fehérje habbal jól összekeverjük és egy kivajazott, kilisztezett tálba öntjük. Lassú tűzön a sütőbe tesszük.
Melegen tálaljuk, tejszínhabbal díszítjük.
0 hozzászólás