Mazsolás csokoládépuding hozzávalók:

1 csésze tej

100 g csokoládé

4 tojás

fél csésze cukor

100 g vaj

citromhéj

5 evőkanálnyi mazsola

Mazsolás csokoládépuding elkészítése:

A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A sárgáját cukorral kikeverjük és hozzákeverjük a megpuhított vajat. A fehérjét porcukorral habbá verjük, és hozzá adjuk a reszelt citromhéjat. A csokoládét megolvasztjuk. Lassan hozzákeverjük a tejet és a lisztet, míg az így kapott krém megkeményszik.

A csokoládékrémet hagyjuk lehűlni, aztán hozzákeverjük a tojássárgáját. A fehérje habbal jól összekeverjük és egy kivajazott, kilisztezett tálba öntjük. Lassú tűzön a sütőbe tesszük.

Melegen tálaljuk, tejszínhabbal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc