Kávés szuflé hozzávalók:

300 ml tej

150 g liszt

100 g vaj

6 tojás

2 tojássárgája

150 g cukor

150 g őrölt kávé

Kávés szuflé elkészítése:

Forraljuk fel a kávét a tejjel, és hagyjuk 30 percig állni, hogy az ízek jól összekeveredjenek. Alaposan szűrjük le, majd ezzel keverjük össze a lisztet, anélkül, hogy összecsomósodna. Keverjük el a vajat a cukorral, majd tegyük bele a tojássárgákat, illetve a habbá vert tojásfehérjéket. Lentről felfelé keverjük. Közepes lángon, 40 percig süssük kivajazott, kilisztezett formákban.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc