Szamócás felfújt hozzávalók:
1 kanál vaj
8 tojássárgája
100 g cukor
1 fél vekni
100 ml tej
6 kanál szamóca befőtt
8 tojásfehérje
200 ml bor
Szamócás felfújt elkészítése:
A vajat elkeverjük cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejben megáztatott, átpasszírozott veknit. Mindezt összekeverjük 3 kanál szamóca befőttel, végül pedig a habbá vert tojásfehérjével.
Egy formát kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát, és 30 percre sütőbe tesszük.
Mikor a felfújt megsült, szirupot készítünk 3 kanál szamóca befőttből és 200 ml borból.
A szirupot a felfújtra öntjük, és néhány percre sütőbe tesszük.
0 hozzászólás