Szamócás felfújt hozzávalók:

1 kanál vaj

8 tojássárgája

100 g cukor

1 fél vekni

100 ml tej

6 kanál szamóca befőtt

8 tojásfehérje

200 ml bor

Szamócás felfújt elkészítése:

A vajat elkeverjük cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejben megáztatott, átpasszírozott veknit. Mindezt összekeverjük 3 kanál szamóca befőttel, végül pedig a habbá vert tojásfehérjével.

Egy formát kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát, és 30 percre sütőbe tesszük.

Mikor a felfújt megsült, szirupot készítünk 3 kanál szamóca befőttből és 200 ml borból.

A szirupot a felfújtra öntjük, és néhány percre sütőbe tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc